2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Vatikán szerint a prostitúció: modern rabszolgaság

2005. július 12. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Modern rabszolgaságként ítélte el a prostitúciót a Vatikán. Az egyház szerint az örömlányok szolgáltatásait igénybe vevőket is büntetéssel kellene elriasztani e cselekményektől.

A vándorlók és úton lévők pápai tanácsa külön tanácskozást szentelt az utcalányok helyzetének június 20-21-én Vatikánvárosban, de csak hétfőn adott ki közleményt e fórumról, összegezve az ott megfogalmazottakat.

A pápai tanács dokumentuma szerint az egyháznak és intézményeinek, a világi mozgalmaknak és tömegtájékoztatási eszközöknek le kell leplezniük ezt a jelenséget, s küzdeniük kell a nők millióit megalázó helyzetbe taszító, évente több tucat milliárd dollárnyi forgalmat lebonyolító prostitúció ellen. Az utcanők sorait egyre inkább a fejlődő országokból érkezőkkel töltik fel az európai és más gazdag államokban.

A katolikus főpapok szerint az örömlányok szolgáltatásainak igénybe vevőit is üldözni és büntetni kell, nemcsak erkölcsileg, hanem büntetőjogilag is felelősségre kell vonni őket, segítve egyben "intim problémáik" megoldását is. A vatikániak szerint a pénzért vett szex nem oldja meg azokat a problémákat, amelyeknek oka a magányosság, a frusztráltság és az igazi emberi kapcsolatok hiánya.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS