2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Belgrád pontosan tudja, hol bujkál a népirtással vádolt Mladic tábornok

2005. június 10. 13:34, utolsó frissítés: 13:51

A belgrádi kormány azt tervezi, hogyan tudná áldozatok nélkül elfogni Ratko Mladic tábornokot – jelenti megbízható forrásokra hivatkozva a Danas szerb napilap. Az újság úgy tudja, a feladásról való tárgyalás "nem működőképes megoldás".

A lap szerint Mladic tartózkodási helyét Carla del Ponte, a Hágai Bíróság főügyésze legutóbbi látogatása alatt azonosították. A Danas is tudomást szerzett a helyről, de "feszültségek elkerülése érdekében" csak annyit közölhet, egy nagyobb szerbiai városról van szó.

Washington bízik a szerbia-montenegrói vezetésben, vagyis abban, hogy Belgrád meg tudja győzni Mladicot arról, adja fel magát. Mindezt az amerikai hatóságok jelentették be.

Az Egyesült Államok tízmillió dolláros segélyt folyósít a balkáni államnak, melyet eddig azért fagyasztottak be, mert Szerbia nem tett eleget a Hágai Nemzetközi Bíróság kötelezettségeinek.

Belgrádi látogatásán azt közölte R. Nicholas Burns, az amerikai külügy politikai ügyekben illetékes miniszter-helyettese, "meg vagyok győződve, hogy viszonylagos szabadságának napjai meg vannak számlálva." (bbc, reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS