2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újra korrupcióval vádolnak egy vajdasági magyar vezetőt

2005. június 07. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

Hivatali visszaéléssel és jogtalan haszonszerzéssel gyanúsítják a hatóságok Bunyik Zoltán vajdasági oktatási és művelődési titkárt (minisztert), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alelnökét – írta kedden az újvidéki Magyar Szó című napilap. Az újság szerint Nenad Simovic újvidéki kerületi vizsgálóbíró június 16-ára idézte be kihallgatásra Bunyikot, aki ellen a kerületi ügyész vizsgálatot kezdeményezett.

A rendőrségi feljelentés szerint Bunyik a vajdasági általános és középiskolák felújítására szánt eszközök felhasználása során minisztériumának érdekeivel ellentétesen járt el, a pénzeszközök elosztásakor nem alkalmazta az érvényben lévő jogszabályokat. Az előírás megkerülésével az eszközök odaítéléséről szóló határozattal olyan kivitelezőt választott, amely lényegesen kedvezőtlenebb ajánlatot tett, ráadásul a konkurenciát is kizárta a versenyből. A kivitelező jóval magasabb árat számított fel a munkálatok végzéséért, mint amilyet más cégek javasoltak volna.

A Bunyik elleni bűnvádi eljárás beindításával a VMSZ újabb politikusa került a hatóságok célkeresztjébe. Eddig csak a pártvezetés "szabadkai szárnyát", azon belül is Kasza József pártelnököt és Kern Imre ügyvezető alelnököt érték gyanúsítgatások. A vizsgálódásokat kezdeményező szabadkai kerületi ügyész egykoron állítólag a Szerb Radikális Párt (SRS) tagja volt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS