2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

La Stampa: Putyin az EU-t szívatta az olasz segélyszállítmánnyal, az eszközök 80%-a hasznavehetetlen

2020. március 26. 20:10, utolsó frissítés: 20:18

Az olasz kormány tagjaitól származó információkra hivatkozva arról ír a La Stampa, hogy az Oroszországból, hatalmas propaganda kíséretében Olaszországba érkezett egészségügyi eszközök 80%-a hasznavehetetlen.

A lap szerint Putyin célja a segélyakcióval mindössze az volt, hogy rúgjon egyet az amúgy is krízishelyzetben levő Európai Unióba. Mint írja, az olasz miniszterelnök pedig azért egyezett bele a tranzakcióba, hogy „biztosítsa személyes jóviszonyát Moszkvával”.

Oroszország 600 mechanikus lélegeztetőgépet és 100 járványügyi szakembert küldött Olaszországba egy Vlagyimir Putyin és Giuseppe Conte által megkötött egyezmény keretében.

A Rómától Bergamo felé hajtó kamionokról készült felévételek bejárták a közösségi médiát az olaszok elismerését váltva ki, akik dicsérték Oroszországot a „szolidaritása” miatt és szidták az EU-t amiért nem segíti Olaszországot.

Oroszország római nagykövete a The Moscow Times szerint úgy nyilatkozott, hogy nem állják meg a helyüket a La Stampa állításai. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: Vlagyimir Putyin Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS