2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicaraguában nem törődnek a járvánnyal, a focibajnokságot sem fújták le

2020. március 26. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

A közép-amerikai országban nem vezettek be járványügyi intézkedéseket, sokkal inkább bíznak abban, hogy a vallási buzgalom menti meg őket a bajtól. A digisport.ro szerint a focibajnokság is zavartalanul folyik, bár a játékosok maszkban lépnek pályára.

Az as.com a Nicaraguában játszó, argentin Leandro Figueroat kérdezte a helyzetről, ki azt mondta, muszáj játszaniuk, különben szabadságra küldik a focistákat. Hozzátette: attól tart, hogy a kormány eltitkolja a valós helyzetet és sokkal több a fertőzött, mint amennyit bevallanak. A nicaraguai hatóságok eddig mindössze két fertőzöttről adtak hírt.

Daniel Ortega elnök egyébként hetek óta nem jelent meg nyilvánosan, mindössze felesége, Rosario Murillo tett közzé egy felhívást a koronavírussal kapcsolatban. Mint írta: “a felelős magatartás, a derű és mindenek felett az istenbe vetett hit révén tudunk túllépni a problémákon”. A digisport.ro szerint Fehéroroszországban is folytatódik a focibajnokság, ahol szintén nem vezettek be járványügyi korlátozásokat. (digisport.ro, hírszerk.)

Fotó: as.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS