2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Sky News az olaszországi járvány sűrűjéből közölt videót

2020. március 20. 19:56, utolsó frissítés: 20:05

A Sky News stábját elsőként engedték be az egyik leginkább leterhelt bergamói intézménybe, a XXII. János pápa kórházba, ahol már-már háborús körülmények uralkodnak. A termek teljesen meg vannak telve betegekkel, a páciensek tüdejébe lélegeztetőgépek pumpálják a levegőt.



A kórházban még a várótermeket is kórtermekké kellett átalakítani, hogy legyen hova tenni a fertőzötteket. A kórház sürgősségi fogadó részlege már az intenzív osztály feladatait is elvégzi, mert az eredeti intenzív osztály teljesen megtelt, már csak azokat utalják oda, akik szó szerint élet-halál között vannak.

A videóból kiderül, milyen nehézségekkel küszködik a kórház és úgy a teljes olasz egészségügy, és mi várhat azokra, akik elkapják a fertőzést és súlyos szövődmények alakulnak ki a szervezetükben.

dr. Roberto Cosentini, aki a kórház sürgősségi osztályát vezeti azt nyilatkozta a Sky stábjának, hogy életében nem tapasztalt még hasonló állapotokat, és mindenki - de főleg Nagy-Britannia - figyelmét szeretné felhívni arra, hogy mi várhat rájuk nemsokára. A főorvos szerint ideje elfelejteni azt, hogy hogy a járvány olyan, mint egy erősebb influenza.

„Ez egy nagyon súlyos tüdőgyulladás, ami komoly terhet jelent minden egészségügyi ellátórendszernek. Napi 50-60 tüdőgyulladással küzdő ember kerül a sürgősségire itt, és a nagy részük már olyan súlyos állapotban van, hogy óriási mennyiségű oxigénre van szükségük”- mondja.

A videóban látható felvételek rendkívül megrázóak. Olaszországban már jóval több mint négyezren haltak meg a koronavírus-járványban. (Via Index.hu)


Nyitókép: Sky news

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS