2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Merkel: most a távolságtartás jelenti a szolidaritást

2020. március 13. 20:33, utolsó frissítés: 20:55

A koronavírus-járvány miatt az egymás iránti szolidaritás azt jelenti, hogy minél inkább tartani kell a távolságot egymás között - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben.

Gazdasági érdekképviseletek vezetőivel folytatott megbeszélése előtt tett sajtónyilatkozatában kiemelte: ellentmondásnak tűnik, de mégis leginkább a társas érintkezés mellőzésével lehet segíteni a veszélyeztetett embereket, az időseket és betegeket.

Előzőleg a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője, Lothar Wieler szokásos napi tájékoztatóján kifejtette: a vírus könnyen terjed, nincs ellene védőoltás és gyógyszer, és a lakosságban még nem alakult ki a terjedését gátló immunitás, ezért azzal kell számolni, hogy a következő egy-két évben a lakosság 60-70 százalékát megfertőzi.

A járvány "terheléspróba" a német ellátórendszernek. Azonban az eddig regisztrált fertőzöttek között igen sokan vannak, akik észre sem vették a fertőzést, és végül úgy váltak immunissá, hogy nem voltak betegségtüneteik. "Minél több ilyen eset van, annál jobb" - mondta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS