2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Most se tudtuk meg, hogy valóban gömbölyű-e a Föld - belehalt a bizonyítási kísérletbe egy laposföld-hívő

2020. február 23. 13:56, utolsó frissítés: 14:58

Saját készítésű rakétával próbált feljutni az űrbe, azonban az otthon összetákolt jármű pár száz méteres magasságban szétesett. Mike Hughes így ahelyett, hogy bizonyította volna, hogy a Föld gömbölyűségében hívők egy világszintű átverés áldozatai, bekerült a Darwin-díj várományosai közé.

A hatvanas éveiben járó, egyesült államokbeli férfi, akit egyszerűen csak Mad Mike (Őrült Mike) néven emleget az amerikai sajtó, limuzinsofőrként dolgozott, és sikerült pár éve akkorát ugratnia a hatalmas személyautóval, hogy bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Az űrutazás terén sem kezdő már, 2014-ben is megpróbálta kilőni magát az atmoszférából – azt a kísérletet azonban megúszta egy kéthetes kórházi kezeléssel. Hughes egyébként 18 ezer dollárból építette meg űrhajóját, melyhez több mint 8 ezer dollárt adományként kapott a drukkereitől.

Az önjelölt asztronauta egyébként utóbbi repülését követően azt állította, hogy egyedül ő repült valójában mindeddig, a tévében mutatott űrutazók mind színészek, akik produkcióit stúdiókban veszik fel. Meggyőződése volt továbbá, hogy a NASA-t azok a szabadkőművesek tartják a markukban, akik el akarják hitetni a világgal, hogy a Föld gömbölyű.

Mike Hughes azt tervezte egyébként, hogy fotókkal bizonyítja majd, hogy a Föld tulajdonképpen lapos. (Digi24, CNN, hírszerk.)Fotó: Mike Hughes/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS