2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kövekkel dobálták meg a koronavírus-járvány miatt kimenekítettek buszát Ukrajnában, mert egy hamis levél félretájékoztatta az embereket

2020. február 21. 12:20, utolsó frissítés: 13:26

Lángoló barikádokat emelt és kövekkel támadt több tucat feldühödött ember azokra a buszokra, amik Kínából szállították a koronavírus-járvány miatt kimenekítetteket az ukrajnai Novi Szanzsari kórházába, hogy ott elkülönítsék őket.

A feldühödött tömeg összesen hat buszt támadott meg, amiben 45 ukránt és 27 más állampolgárságú embert menekítettek ki a járvány epicentrumából, a közép-kínai Vuhanból .

Úgy tudni, hogy a támadás előtt egy hamis levél kezdett terjedni, amelyben az Egészségügyi Minisztériumra hivatkozva azt a hazugságot terjesztették, hogy a kimenekítettek már fertőzöttek is.

Az ukrán egészségügy azonban később hivatalos tájékoztatást adott ki, amely megerősítette, hogy a járvány miatt kimenekített személyek közül senki sincs megbetegedve. Az eset kapcsán megszólalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, aki együttérzésre szólította fel a kődobáló zavargókat. (BBC/hírszerk.)

Nyitókép: Sky News

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS