2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rekordszámú antiszemita incidens történt tavaly Hollandiában

2020. február 17. 17:34, utolsó frissítés: 17:34

Rekordszámú antiszemita indíttatású incidens történt tavaly Hollandiában - írta hétfőn a Dutchnews holland internetes napilap.

A hírportál a Cidi holland központú izraeli információs központ 2019-es adataira hivatkozva arról számolt be, hogy az múlt évben, 2018-as adatokhoz képest, 35 százalékkal nőtt az antiszemita incidensek száma az országban.

Az antiszemita megnyilvánulások többségét Izrael-ellenes tüntetéseken regisztrálták.

"Az ilyen típusú megfélemlítés hozzájárul a növekvő bizonytalanság érzetéhez az egész zsidó közösségben" - írta a hírportál a Cidi beszámolójára utalva.

A beszámoló szerint néhány esetben vandalizmusról és fizikai támadásokról is tájékoztattak a hatóságok és az érintettek.

Az információs központ a közösségi média felületein megjelent antiszemita gyűlöletbeszéd eseteit is rögzítette. Ezeknek a száma akkor növekedett meg, amikor az NS holland vasúttársaság bejelentette, hogy kárpótlást kíván fizetni a holokauszt áldozatainak.

"A közösségi média mögött álló vállalatok még mindig nem tesznek eleget, hogy visszaszorítsák a gyűlöletbeszédet platformjaikon" - hangsúlyozta az izraeli szervezet. (mti)

Nyitókép: Newsweek.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS