2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezekkel a feltételekkel támogatja Magyarország a klímaegyezményt

2019. december 12. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

A magyar kormány készen áll a klímaegyezmény aláírására, négy feltétel teljesülése esetén : akkor, ha nem az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát, nem emelkednek a családok számára az energia- és az élelmiszerárak, ha megmaradnak a kohéziós pénzek és támogatják az atomenergia használatát - derül ki egy az MTI birtokába jutott kormányzati előterjesztésből.

A dokumentum szerint Magyarország készen áll a klímaegyezmény aláírására, amennyiben nem az emberekkel, hanem a "legnagyobb klímarongálókkal", azaz a nagyvállalatokkal és a nagy szennyező országokkal fizettetik meg a klímavédelem árát, hiszen ők húzzák a legnagyobb hasznot a növekvő szén-dioxid-kibocsátásból.

Emellett a kormány feltételként nevezi meg azt is, hogy nem emelkedhet a családok által fizetett energia és élelmiszer ára.

A magyar kabinet ragaszkodik továbbá a kohéziós pénzek megtartásához, mert álláspontja szerint nem a szegényebb országoktól, hanem a gazdagabb, nagyobb szennyezőktől kell elvenni a pénzt.

A kormány negyedik feltétele pedig az atomenergia támogatása, mert véleménye szerint e nélkül nem létezik hatékony kibocsátáscsökkentés.

Magyarországon az áramtermelés 60 százaléka szén-dioxid-kibocsátásmentes, 50 százaléka származik nukleáris, 10 százaléka megújuló energiából. (mti)

Nyitókép: tomesofisrael.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS