2019. december 13. péntekLuca, Ottilia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kétnyelvű plakátokat helyeztek el Magyarországon a „horrorkaravános” balesetek megelőzése érdekében

2019. november 16. 17:56, utolsó frissítés: 17:56

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az M1-es autópályán és az 1-es számú főúton kihelyezett plakátokkal figyelmeztet az úgynevezett „horrorkaravánok” által előidézett közlekedési veszélyhelyzetekre, olvasható a police.hu közleményében.

A kampány célja, hogy visszaszorítsák a „horrorkaravánnak” nevezett, autoszállító trélekből álló járműszerelvények közlekedését. Az elmúlt években az M1-es autópályán és az 1-es számú főút megyei szakaszán a rendőrök többször intézkedtek olyan járműszerelvényeknél, amelyek kelet-európai országokba tartottak, és figyelmen kívül hagyták a vontatásra, illetve a terhelésre vonatkozó, magyarországi szabályokat. A túlsúlyos és túlméretezett járművek fokozottan balesetveszélyesek. Ennek visszaszorítása érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendszeres közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket végez, áll a police.hu cikkében.

Fotó: police.huFotó: police.hu


A kampány kezdeményezői szeretnék, ha a tranzitútvonalakra kihelyezett kétnyelvű táblákkal a szállítást végzőket anyanyelvükön tájékoztatni arról, a fenti cselekmény Magyarországon tilos.

(police.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS