2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harminckilenc holttestet találtak egy kamionban Angliában

2019. október 23. 12:06, utolsó frissítés: 19:36

Harminckilenc holttestet — sajtóinformációk szerint 38 felnőttet és egy kamaszt — találtak egy teherautó rakterében a délkelet-angliai Essex megyében, a sofőrt letartóztatták — írja a BBC rendőrségi tájékoztatás alapján.
A teherautót egy ipari parkban találták meg, a rendőrséget a kiérkező mentők értesítették. Az gépjármű 25 éves, észak-ír vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették gyilkosság elkövetésének gyanúja miatt.

Az MTI szerint egy bolgár kamionról van szó. (mti/hírszerk)

UPDATE: Belgiumban is vizsgálat indult

Belgiumban is vizsgálat indult szerdán az Angliában talált, 39 ember holttestét rejtő bolgár kamion ügyében, a jármű konténerét ugyanis friss értesülések szerint Zeebrugge kikötőjéből szállították komppal az Egyesült Királyságba - jelentette a helyi sajtó.

A Le Soir című belga napilap arról számolt be, hogy a szövetségi ügyészség vizsgálatot indított, az ország hatóságai együtt fognak működni a brit társszervekkel.

"Az első jelek arra utalnak, hogy a konténer Belgiumon haladt keresztül. Ugyanakkor az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy mennyi ideig tartózkodott az országban és milyen útvonalon haladt" - közölte Eric Van Duyse, a vádhatóság szóvivője.

A kamiont a délkelet-angliai Thurrock egyik ipari parkjának parkolójában találták. Az áldozatok nemzetisége még nem ismert. A jármű 25 éves, észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. (mti)

Nyitókép: pressandjournal.co.uk

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS