2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis is részt vett Naruhito japán császár trónra lépési ünnepségén

2019. október 22. 11:28, utolsó frissítés: 11:28

Klaus Johannis államfő és felesége, Carmen Johannis részt vett kedden Tokióban Naruhito japán császár trónra lépési ünnepségén.

A román államfő frakkot, felesége pedig hosszú, kék ruhát viselt.

Naruhito császár több mint 180 külföldi közméltóság jelenlétében lépett trónra.

A trónra lépés a tokiói császári palota legelegánsabb termében, a Fenyő-teremben (Matsu no ma) tartották egy szűk csoport jelenlétében, a többi vendég a szomszédos termekben tartózkodott. A császár a Takamikurában volt - egy magas, nyolcszögletű struktúra, gazdag arany- és fekete díszítéssel és lila függönyökkel, amelyben egy karosszék volt, amelyre azonban a japán uralkodó nem ült le a ceremónia alatt. Az ünnepségen ott volt a japán császári jelképek közül kettő: a szent kard és a szent ékszer. Ezek és a szent tükör képezik Japán császári kincsét. Közvetlenül mellette Maszako császárné kisebb méretű trónja állt.

A ceremónia 30 percig tartott.

A több mint 2.000 vendég állva hallgatta Naruhito császár beszédét és Abe Sinzó miniszterelnök köszöntőjét. Az ünnepség díszlövéssel zárult.

Naruhito császár, a 126. japán uralkodó a megszakítás nélküli dinasztikus vonalon, 2019. május 1-jén vette át birodalmi előjogait, miután Akihito, Japán emeritus császára lemondott. Ezzel lezárult a nevéhez kötődő heiszei (békét teremtő) uralkodói korszak és kezdetét vette a Reiwa (gyönyörűséges harmónia) korszaka.

Klaus Johannis elnök hétfőn és kedden Japánban tartózkodik. (agerpres)

A nyitóképen Naruhito császár és Maszako császárné. Forrás: unofficialroyalty.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS