2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Észak-Koreában tavaly 20 ezren halhattak meg tuberkulózisban

2019. október 18. 15:39, utolsó frissítés: 15:39

A WHO becslése szerint tavaly 20 ezer ember halhatott meg tuberkulózisban Észak-Koreában, 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A világszervezet globális jelentéséből a Yonhap dél-koreai hírügynökség idézte az észak-koreai adatokat pénteken.

A tbc-s megbetegedések száma tavaly 131 ezer volt a világtól elzárkózó, diktatórikus vezetésű országban. A betegség tekintetében a 100 ezer lakosra jutó halálozások száma 80 volt az országban 2018-ban, míg ugyanez az adat Dél-Koreában 4,8 volt. Észak-Korea Brazíliával, Kínával, Indiával, Indonéziával és Oroszországgal azon 20 ország között van, ahol a legsúlyosabb a helyzet.

A washingtoni székhelyű Eugene Bell Alapítvány küldöttsége rendszeresen ellátogathat Észak-Koreába, és végezhet gyógyító tevékenységet, de csak a fővárosban, Phenjanban. Stephen Linton, az alapítvány elnöke most közölte, hogy az észak-koreai vezetés lehetővé tette tevékenységük kiterjesztését vidékre is, így van remény egyebek között a tbc-s megbetegedések számának csökkentésére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS