2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Indonéziában akár börtön is járhat a házasságon kívüli szexuális kapcsolatért

2019. szeptember 19. 12:29, utolsó frissítés: 12:29

Az indonéz kormány rendkívüli szigorításokkal módosította a büntető-törvénykönyvet (btk.). Az új módosítások értelmében ezentúl akár fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható azon személyek számára, akik házasságon kívül létesítenek szexuális kapcsolatot.

A világ legnépesebb muzulmán országának parlamentje jövő héten szavaz majd a szigorításokról, amelyet a Reuters beszámolója szerint nagy valószínűséggel megszavaznak majd, mivel a politikai pártok számottevő többsége azonos álláspontot képvisel a kérdést illetően.

Az új módosítások értelmében a börtönbüntetés mellett egy 710 dollárnak megfelelő összeggel is sújtani lehet majd azokat, akik házasságon kívül élnek szexuális életet. Ez az összeg nagyjából egy indonéz dolgozó negyed éves keresetének felel meg.

Az ország büntető-törvénykönyve jelenleg még a holland gyarmatosító időkből származó törvényeket tartalmazza, az új módosítások között pedig szerepel az azonos neműek közötti szexuális együttlétek betiltása is. A tervezett módosításokat már számos emberjogi szervezet ítélte el.

A házasságtörés jelen pillanatban is bűncselekménynek számít Indonéziában, a parlament pedig évek óta tárgyal arról, hogy hogyan kéne szabályozni a nemi életről, korrupcióról vagy alkoholról szóló részeit a btk-nak. (Reuters/hírszerk.)

Nyitókép: Futura Travel

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS