2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kanadai miniszterelnök 2001-ben azt gondolta, jó ötlet lesz feketére maszkíroznia magát

2019. szeptember 19. 10:56, utolsó frissítés: 13:25

Botrány lett egy 2001-ben készült fotóból, amelyen az látszik, hogy a kanadai miniszterelnök feketére maszkírozta magát egy bulin. A fotót a Time magazin hozta nyilvánosságra.

Az úgynevezett brownface rendkívül rasszista gesztusnak számít és igen érzékenyen kezelik az amerikai kontinensen, de Nyugat-Európa néhány országában is.

View this post on Instagram

BREAKING NEWS:: @time dropping a BOMBSHELL REPORT reporting the 2001 picture of @justinpjtrudeau in “Brownface” ———————————————————————— #elxn43 #trudeau #brownface #blackface

A post shared by Canada Politix (@canadapolitix) onAz éppen újraválasztására készülő Justin Trudeau bocsánatot kért a történtekért, és elmondta, hogy most már ő is rasszistának ítéli meg ezt a cselekedetét.

„Felelősséget vállalok a döntésemért. Nem kellett volna megtennem – mondta Trudeau. – Akkoriban nem gondoltam úgy, hogy ez rasszista lenne, de ma már tudom, hogy az, és nagyon sajnálom” - nyilatkozta.

A közvélemény-kutatások azt jelzik, hogy az eddig rendkívüli népszerűségnek örvendő miniszterelnöknek nagyon nehéz dolga lesz az őszi választásokon, a mostani botránya pedig bizonyára nem könnyít a helyzetén. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS