2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbanás történt egy olyan orosz laborban, ahol tárolják még a fekete himlő vírusát

2019. szeptember 17. 14:27, utolsó frissítés: 14:33

Robbanás történt az orosz Állami Virológiai és Biotechnológiai Kutatóközpont egyik laborjában. A Novoszibirszk közelében található laboratóriumban többek között olyan veszélyes vírusokat tárolnak, mint például a fekete himlő, az ebóla, vagy a lépfene.

A Szabad Európa Rádió úgy tudja, hogy egy gázpalack olyan erővel robbant fel, hogy az épület összes ablaka betört, valamint egy embert kórházba kellett szállítani harmadfokú égési sérülésekkel.

A rádió értesülései szerint a robbanásban érintett helyiségben nem volt semmiféle veszélyes anyag. A laborban egyébként a hetvenes-nyolcvanas években biológiai és bakteriológiai fegyvereket, illetve ezek ellenszerét fejlesztették ki, ma már kutatóközpontként funkcionál. A novoszibirszki labor az egyike a világon található két laboratóriumnak (a másik az Egyesült Államokban, Atlantában az amerikai Járványügyi Központ laboratóriumában található szerk.megj), ahol még található fekete himlő, amit a nyolcvanas évekre sikerült teljesen kiirtani a világon. (Szabad Európa Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS