2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Fakszaj tájfun miatt nyolcvanezer japán háztartásban még mindig nincs áram

2019. szeptember 16. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

Nyolcvanezer háztartásban nincs áram a Japán legnagyobb szigete, Honsú középső, csendes-óceáni részén lévő Csiba prefektúrában a múlt heti Fakszaj tájfun miatt, közölték a hatóságok. A helyi áramszolgáltató (TEPCO) arról számolt be, hogy legfeljebb szeptember 27-ére állítják helyre a vezetékeket, amelyek a vártnál nagyobb mértékben károsodtak a trópusi viharban. A rendkívüli időjárás miatt a múlt héten hét prefektúrában megszakadt az áramellátás, összesen 950 ezer háztartásban.

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy hétfőn újabb heves eső zúdult Csiba prefektúra területére. Két városban a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy vonuljon a biztonságot nyújtó menedékhelyekre.

Csiba prefektúra azonos nevű székhelyén vasárnap egy férfi az otthonában meghalt órákkal azt követően, hogy helyreállt az áramszolgáltatás. A kétemeletes házban akkor csaptak fel a lángok, amikor a férfi egy menedékhelyről visszatérve felkapcsolta a villanyt és rövidzárlat keletkezett - számolt be a helyi tűzoltóság.

A prefektúrára szeptember 9-én csapott le a Fakszaj tájfun, amely minden idők leghevesebbike volt, amely a Kelet-Japán Kantó régiót érte. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS