2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Spanyolországban több halálos áldozata van az áradásoknak, bevetették a hadsereget is

2019. szeptember 14. 15:55, utolsó frissítés: 15:57

Spanyolország délkeleti részén az utóbbi négy nap heves esőzései áradásokat okoztak. A helyi hatóságok szerint már 5 halálos áldozata van az árvizeknek, és megközelítőleg 3500 embert kellett evakuálni, közli az Agerpress, a Reutersre és a AFP-re hivatkozva.

A viharok Spanyolország kontinentális részét érintették, pénteken a legelárasztottabb területek közé tartozott Almería, Murcia, Alicant és Valencia környéke, ahol egyes helyeken több mint 200 liter/négyzetméter csapadékot mértek.

Összesen 74 utat zártak le a hatóságok, illetve az érintett területek teljes vasúthálózatát, ahogyan a murciai repülőtér sem használható. Fernando Grande Marlaska belügyminiszter szerint az elárasztott területek egy „drámai helyzetet” teremtettek. E miatt legkevesebb 3 ezer rendfenntartó és katonai erőt mobilizáltak a mentőakciókra, tette hozzá a belügyminiszter.

Összesen már több mint 3500 személyt evakuáltak, az iskolák pedig egyelőre zárva maradnak az érintett területeken, jelentette be a belügyminisztérium képviselője. (agerpres)
Nyitókép: Jose Jordan / AFP / MANILA BULLETIN

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS