2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ukrán elnök nincs oda az ötletért, hogy a nyugati országok eltöröljék az Oroszország elleni szankciókat

2019. szeptember 13. 12:32, utolsó frissítés: 12:32

A nyugati országoknak fenn kell tartaniuk az Oroszországgal szembeni szankciókat egészen addig, amíg helyre nem áll a béke Ukrajnában - hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Kijevben az évente megrendezett Jaltai Európai Stratégia (YES) konferencián.

Az elnök Ukrajna azon nemzetközi partnereinek, akikben időről-időre felvetődik a szankciók eltörlésének gondolata, azt üzente, ne feledkezzenek meg arról, hogy míg ők csak pénzt veszítenek, Ukrajna emberéleteket.

Zelenszkij azt javasolta, hogy fogják fel egyfajta adóként a Krím félsziget annektálása és a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban játszott szerepe miatt Oroszországgal szemben elrendelt büntetőintézkedéseket. Szavai szerint a civilizált világban normális dolog adót fizetni, ami részben a rend biztosítására fordítódik. "A szankciók gyakorlatilag ugyanezek a kemény adók, amelyek szükségesek a világ biztonságának fenntartásához. Ez a békéért kivetett adó egy formája, amit addig kell fenntartani, amíg a béke helyre nem áll" - szögezte le az ukrán államfő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS