2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia is pénzügyi támogatást kap az EU-tól, hogy felszámolja a katasztrófakárokat

2019. szeptember 03. 16:34, utolsó frissítés: 16:34

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága jóváhagyta az Európai Bizottság májusi javaslatát, amely szerint Ausztria, Románia és Olaszország összesen 293,5 millió eurós támogatás kaphat a területükön 2018 folyamán bekövetkezett katasztrófák okozta károk felszámolására - közölte az Európai Parlament kedden.

Az EP-képviselők az Európai Unió Szolidaritási Alapjából (EUSF) származó támogatásból 277,2 millió eurót ítéltek meg Olaszország számára a 2018. októberben és november elején jelentkező szélsőséges időjárás miatt bekövetkezett károk felszámolására.

Az olasz régiók többségét, az északi alpesi területektől egészen Szicíliáig ismétlődő, erős széllel kísért heves esőzések sújtottak, áradásokat és földcsuszamlásokat okozva. Az ítéletidő emberéleteket követelt, és jelentős károkat okozott.

Az Ausztriában 2018 októberének végén jelentkező szélsőséges időjárás az ország több déli alpesi régióját, különösen Karintiát és a kelet-tiroli régiót sújtotta. A károk felszámolására a képviselők 8,1 millió eurót ítéltek meg Ausztriának.

2018 júniusának közepétől augusztus elejéig Románia északkeleti régióját ismétlődő súlyos esőzések és áradások sújtották, amelyek jelentős károkat okoztak az infrastruktúrában és a háztartásokban, valamint a mezőgazdaságban. A képviselők ezért 8,2 millió eurós támogatást hagytak jóvá a károk felszámolására. (mti)

Nyitókép: Antena1

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS