2019. aug. 21. szerdaSámuel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Százezer embert várnak a jövő heti moszkvai tüntetésre

2019. augusztus 15. 17:56, utolsó frissítés: 18:13

A moszkvai hatóságok engedélyezték a jövő hét végére tervezett tüntetést a város központjában, viszont a kijelölt területen kívüli felvonulást nem – írja az Agerpres a DPA hírügynökségre hivatkozva.

Az ellenzéki tüntetésre százezer résztvevőt várnak, és jövő hét vasárnapjára (augusztus 25.) engedélyezték, és a Sadovoye Koltso (Kertek gyűrűje) körútra érvényes, amely a város központját öleli körbe.

A tüntetések helyszíne a Saharov utca szokott lenni, ahol a múlt hétvégén is több ezer protestáló vonult.

A tüntetéshullám a múlt hónapban indult, amiért a közelgő önkormányzati választásokra több ellenzéki jelöltjének indulását megakadályozták, különböző visszaélési technikákkal, mint például a támogató aláírások érvénytelenítése.

Az orosz rendőrséget folyamatosan azzal vádolják, hogy túl erőszakosan, elnyomóan lépik fel a tüntetéseken, a közösségi médiában több videófelvétel is található, amely azt mutatja be, amint a rendfenntartó erők képviselői tüntetőket vernek, vagy furgonokba tuszkolják a protestálókat.

Csak az elmúlt két hétben több mint ezer tüntetőt tartoztattak le a moszkvai felvonulásokon, ezzel az utóbbi évtized rekordszámát állították fel, ami az oroszországi demonstráción letartóztatottak számát illeti – jelentette egy független megfigyelőcsoport, az OVD-Info. (agerpres)
Nyitókép: wikipedia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS