2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezerötszáz turista, köztük száz román állampolgár ragadt egy görög szigeten, mert elromlott a komp

2019. augusztus 13. 13:14, utolsó frissítés: 13:14

Másfélezer turista - köztük 100 román állampolgár - ragadt a Görögországhoz tartozó Samothraki szigeten, miután a turistákat szállító komp elromlott a kontinensen, és nem tudott értük menni. Az elromlott komp helyett küldtek egy másikat, de az is ugyanarra a sorsra jutott. A helyi sajtó információi szerint legközelebb szerdán érkezik új komp a szigetre, amely képes lesz majd a kontinensre szállítani a turistákat és a gépjárműveiket.

Az ott rekedt utasok közül sokan panaszkodnak, hogy elfogyott a pénzük, és nem tudnak élelmiszert vásárolni maguknak, és szállásuk sincsen, ezért ott alszanak, ahol tudnak. A helyi polgármesteri hivatal néhány turistát tudott csak elszállásoltatni, míg mások az autóikban, vagy magas áron bérelt szobákban alszanak.

A görög hatóságok azt nyilatkozták, hogy néhány hajót el tudnának küldeni a szigetre, de azok csak utasokat tudnának átszállítani a kontinensre, az autókat és az autóbuszokat nem, így ha át is szállítanák őket a kontinensre, akkor hátra kellene hagyniuk azokat a járműveket, amelyeket a szigetre érkezésükkor magukkal vittek. (adevărul/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS