2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát

2019. augusztus 06. 08:02, utolsó frissítés: 08:02

Donald Trump amerikai elnök rendelettel hétfőn este teljes embargót hirdetett és zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.

„Úgy döntöttem, hogy mivel Nicolás Maduro törvénytelen rezsimje továbbra is visszaél a hatalmával, Venezuela kormányának minden vagyonát zároltatom” - írta Trump a közleményben, amelyet levél kíséretében megküldött a képviselőház demokrata párti elnökének, Nancy Pelosinak is.

Az elnöki rendelet értelmében a venezuelai kormányzat javait, értékpapírjait - egyszóval vagyonát - nem lehet az országból „átutalni, kivinni, visszahívni vagy bármiféle módon manipulálni”.

Közleményében Donald Trump azzal vádolta a Maduro-kormányt, hogy „emberi jogi visszaéléseket követ el, önkényesen tartóztat le és vet börtönbe venezuelai állampolgárokat, korlátozza a sajtószabadságot, és folyamatosan megkísérli aláásni Juan Guaidó ideiglenes elnököt és a demokratikusan megválasztott venezuelai nemzetgyűlést”.

Guaidó az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnöke, és januárban Venezuela ideiglenes vezetőjévé kiáltotta ki magát. Az Egyesült Államok mellett több ország őt ismeri el a dél-amerikai állam átmeneti vezetőjeként. (mti)

Nyitókép: The New York Times

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS