2020. január 18. szombatPiroska
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megölte barátnőjét, majd még szelfizett is a holttesttel, amikor kiértek a rendőrök

2019. július 16. 13:32, utolsó frissítés: 13:32

Vasárnapra virradóan a New York állambeli Uticában a 21 éves Brandan Andrew Clark megölte a 17 éves barátnőjét, Bianca Devinst, majd a holttestről több képet is posztolt a különböző közösségi oldalakra (az Instagram mellett a 4chan képmegosztó oldalra, illetve a Discordra). Miután kihívta a rendőrséget a járőrök megérkezésekor pedig a nyakához kést tartva fenyegetőzött, sőt meg is vágta magát, ezért sürgősségi beavatkozást hajtottak végre rajta - már nincs életveszélyben. A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanakkor Clark arról is posztolt, hogy fegyvert fognak rá a helyszínre kiérkező járőrök, illetve a mellette heverő holttesttel is csinált még egy szelfit.

Clark Instagram profiljának nagyjából 3000 követője volt a gyilkosságkor, de a hír elterjedésével jelentősen megnőtt a követőinek a száma. Azóta már törölték a profilját. Clark Instagram profiljának nagyjából 3000 követője volt a gyilkosságkor, de a hír elterjedésével jelentősen megnőtt a követőinek a száma. Azóta már törölték a profilját.


Clark mielőtt megölte a barátnőjét, a Harcosok klubjából tett ki egy képet az Instagramra azzal a felirattal, hogy „most jön a pokol. Ez a megváltás, ugye?”. Majd vasárnap reggel pedig posztolt egy képet a barátnője véres holttestéről az Instagramra azzal, hogy „Sajnálom, Bianca”. A képeket a Buzzfeed szerint csak vasárnap este távolították el a közösségi oldalról, addig a felhasználók elárasztották Clark és az áldozat profilját, többen le is mentették a képet, és arra biztatták a többieket, hogy kövessék be őket, mert náluk még fent van a fotó. A 4chanen pedig még részleteket követeltek is Clarktól, hogy például milyen kést használt a támadásról. A Buzzfeed szerint sokan arról kezdtek találgatni, hogy az egész csak megrendezett lehetett, hogy a pár újabb követőket szerezzen magának a különböző közösségi oldalakon.

Az uticai rendőrség azt is közölte, hogy már felvették a kapcsolatot azokkal a közösségi oldalakkal, ahová Clark a gyilkosságról készült képeket posztolta. A rendőrség beszámolója szerint a pár két hónapja ismerkedett össze az Instagramon. (buzzfeed)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS