2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román áldozatai is vannak a görögországi viharoknak

2019. július 11. 10:20, utolsó frissítés: 13:10

Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt.

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található – turisták körében közkedvelt – Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották.

Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában.

Egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.A hatodik halálos áldozatról egyelőre nem tudni részleteket.

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt. "Ez az első eset 25 éves pályafutásom során, hogy ilyet megéltem" – hangsúlyozta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. "Annyira hirtelen és váratlanul történt minden" – tette hozzá.

A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer – főleg kelet-európai államokból érkezett – turista üdül. (mti via hvg.hu)

Frissítés: A Halkidiki-félszigeten átvonuló viharban egy másik román állampolgár is megsérült, őt kórházba szállították - közölte a külögyminisztérium az AGERPRES hírügynökséggel.

A tájékoztatás szerint szaloniki román főkonzulátus figyelemmel kíséri a helyzetet, és kapcsolatot tart fenn a helyi hatóságokkal, illetve a kórházba utalt román állampolgárral, és készen áll a konzuli segítségnyújtásra, beleértve az holttestek hazahozatalához és a két román állampolgár halotti bizonyítványának kiadásához szükséges dokumentumokat kibocsájtására.

A külügyminisztérium megjegyzi, hogy a térségben az időjárási viszonyok és a villamosenergia-hálózat meghibásodása miatt nehézkes a helyi hatóságokkal való kommunikáció, de mobil konzuli csapat utazott a térségbe, hogy több információt kapjon az eseményről, és konzuli segítséget nyújtson. (agerpres)

Nyitókép: Reuters

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS