2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Párizs belvárosából kitiltanák a turistabuszokat

2019. július 04. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

A tömegturizmusból fakadó kellemetlenségek orvoslása érdekében kitiltanák Párizs belvárosából a turistabuszokat, hogy sétálásra, kerékpározásra vagy a tömegközlekedési eszközök használatára sarkallják a francia főváros látogatóit.

Emmanuel Gregoire polgármester-helyettes a Le Parisien lapnak azt mondta: bár Párizsban korántsem olyan aggasztó a helyzet, mint a turistainvázió sújtotta Velencében vagy Barcelonában, a helyiek azért aggódnak a turistabuszok beáramlása miatt.

„Nem látjuk többé szívesen a turistabuszokat a város szívében” – mondta Gregoire.

A párizsi forgalomban lépten-nyomon látni a legfőbb nevezetességek között ingázó emeletes buszokat és az Európa minden szegletéből érkező turistákat szállító olcsó távolsági autóbuszokat.

Gregoire szerint Párizsban új, a buszforgalmat korlátozó szabályozás fog életbe lépni, továbbá parkolóhelyek kialakítását tervezik a városon kívül, hogy a turistabuszok többé ne hajtsanak be a központba.

A polgármester-helyettes szerint a turisták különböző környezetbarát megoldások közül válogathatnak (például bérelhető bicikli és elektromos roller), vagy használhatják a tömegközlekedést is. Az idegenvezetők többek között kerékpáros városvezetéssel vagy fülhallgatós sétákkal alkalmazkodhatnának a buszok kieséséhez.

Tavaly rekordot jelentő 50 millió turista érkezett Párizsba és a fővárost körülölelő Ile-de-France régióba. Franciaország a világ leglátogatottabb országa: tavaly rekordot jelentő 89,4 millióan keresték fel. (mti)

Nyitókép: barcelonabusroutes.zenfolio.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS