2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Ki akarták szárítani a nácikat” egy német neonáci fesztiválon

2019. június 25. 11:31, utolsó frissítés: 11:37

Már évek óta megrendezik a szászországi Ostritz városában a neonáci Pajzs és Kard Fesztivált (Schild und Schwert Festival), ahol az idén már egy bírósági döntésnek köszönhetően nem lehetett alkoholt felszolgálni.

A rendőrség 4200 liter sört foglalt le a fesztivál helyszínén, hogy érvényt szerezzen a bírósági döntésnek. Habár a fesztivált a korábbi években is megtartották úgy, hogy árultak alkoholt is és nem történtek erőszakos esetek, a bíróság most mégis úgy vélte, hogy az alkoholfogyasztás növelné annak esélyét.

A városlakók, hogy a fesztiválon résztvevő mintegy 600 résztvevő semmiképpen se jusson sörhöz a városi szupermarketekben, több mint 200 rekesz sört vásároltak fel. Georg Salditt, egy helybéli aktivista úgy nyilatkozott, hogy: „ki akarták szárítani a nácikat”.

Fotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFPFotó: Daniel Schäfer/dpa Picture-Alliance/AFP


Az erős rendőri jelenléttel megtartott fesztiválon egyébként az idén már csak körülbelül fele annyian voltak, mint tavaly. A rendőrség az egyik zenekar basszusgitárosát ki is hallgatta, mert az a koncertjük ideje alatt egy csuklyát húzott a fejére. (444.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS