2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Facebook letiltási pánik tört ki Magyarországon

2019. június 19. 13:30, utolsó frissítés: 2019. június 22. 16:54

Hétfőtől kezdődően pánik lett úrrá a magyarországi internetezőkön és tömegével jelezték különböző sajtóorgánumoknak, hogy le van tiltva a Facebook-fiókjuk. Az ügy annyira komoly a hvg.hu szerint, hogy az 50 legnagyobb követőtáborral bíró magyarországi Facebook-oldalak is ezrével vesztettek követőket hétfő óta.

A HVG szerint a több százezres – a tíz legnagyobb esetében egymilliónál is több – lájkolóval rendelkező oldalakról van szó, tehát egy pár ezer fős csökkenés elsőre nem tűnik nagy veszteségnek. De szerintük érdemes figyelembe venni azt, hogy az ilyen kaliberű Facebook-oldalak rajongóinak száma jellemzően szinte folyamatosan emelkedik. Magának a portálnak is 400 követővel csökkent a tábora hétfő óta.

A portál beszámolója szerint a Facebook is jelezte feléjük, hogy érzékelték a problémát és dolgoznak a megoldásán, de arról nem közöltek információkat, hogy mi állhat a tiltások hátterében.

Természetesen a közösségi oldalon elkezdtek az olyan körüzenetek is terjedni, amelyek arra biztatják a felhasználókat, hogy küldjék tovább az ismerőseiknek, hogy lássák, aktívak az oldalon, különben a Facebook törölni fogja az ő fiókjaikat is. A portál szerint ezek az üzenetek csak a pánikkeltésre alkalmasak.

Romániára vonatkozóan egyelőre nem jelentek meg hasonló információk a Facebook működése kapcsán, amennyiben olvasóinknak vannak erre vonatkozó tapasztalataik, kérjük írják meg nekünk az ugyelet@transindex.ro címünkre! (hvg.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS