2019. december 13. péntekLuca, Ottilia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közös jelölteket támogat a KMKSZ és az UMDSZ az előrehozott ukrán parlamenti választásokon

2019. június 18. 20:02, utolsó frissítés: 20:02

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjeit hivatalosan bejegyezték a július 21-re kitűzött ukrán parlamenti választásokra, s mivel eredményesen zárultak a tárgyalások az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ), a két szervezet közösen fogja támogatni a jelölteket mindhárom egyéni választókerületben, amelyekben jelentős számban élnek magyarok - jelentette be kedden Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője.

A Kárpátalja című KMKSZ-hetilap internetes portáljának nyilatkozva Brenzovics László az előrehozott parlamenti választások fontosságát hangsúlyozva leszögezte:

"Meg kell mutatni azt, hogy a kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit!" Az esélyekről szólva kiemelte: "Jó esélyekkel indulunk, de minden a részvételi arányon és a kárpátaljai magyarság egységén fog múlni. Amennyiben kellő számban vesznek részt a kárpátaljai magyarok és a velünk szimpatizálók a választáson, akkor mindhárom körzetben van esélyünk."

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy a Nagyszőlős központú egyéni választókerületben Brenzovics László, míg az Ungvár és a Munkács központú kerületekben Barta József és Gulácsy Géza KMKSZ-alelnökök indulnak. A Központi Választási Bizottság (CVK) őket már bejegyezte képviselőjelöltekként.

"Amennyiben az UMDSZ alelnöke, Tóth Miklós bejegyzése megtörténik, Gulácsy Géza visszalép a javára" - közölte a KMKSZ elnöke. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS