2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalos: Cioloș az új liberális EP-képviselőcsoport elnöke szeretne lenni

2019. június 17. 12:33, utolsó frissítés: 12:33

Megerősítést nyert, hogy Dacian Cioloș indulni kíván az USR-PLUS-szal és Emmanuel Macron Renaissance elnevezésű csoportosulásával kibővült Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) EP-képviselőcsoport elnöki tisztségéért - adta hírül a G4Media a Politicora hivatkozva. A Renew Europe-nak elkeresztelt képviselőcsoport a harmadik legnagyobb szerveződés az Európai Parlamentben az Európai Néppárt (EPP) és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) után.

Dacian Cioloșnak már van tapasztalata az európai politikában, hiszen 2009-ben a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosának jelölte, 2015 júliusában pedig az új EB-elnök, Jean-Claude Juncker tanácsadójának nevezte ki a nemzetközi élelmiszerbiztonságot érintő kérdésekben.

Felmerül a kérdés, hogy ha Dacian Cioloș a brüsszeli politikába veti bele magát, akkor ki lesz az USR-PLUS pártszövetség államelnök jelöltje. Mivel korábban Cioloș és az USR elnöke, Dan Barna arról beszéltek, hogy egyikük lesz a szövetség államfőjelöltje, így valószínű, hogy az utóbbi pályázza meg a tisztséget. (hírszerk./g4media via politico)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS