2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyelőre ennyit lehet tudni a dunai hajóbalesetről

2019. május 30. 16:00, utolsó frissítés: 16:02

Szerda este negyed 10-kor a Dunán Budapesten egy Hableány nevű, turistákkal teli kishajó ütközött össze egy szállodahajóval.

Az Index.hu összeszedte a legfontosabb információkat arról, amit a balesetről csütörtök délelőtt tudni lehetett. Ami biztos, hogy a turistákat szállító Hableány nevezetű hajó fedélzetén a 2 fős magyar személyzeten kívül volt még 31 dél-koreai turista és 2 dél-koreai idegenvezető is, összesen 35 személy.

Az összeütközött hajók a Hableány és a Viking nemvezetű szállodahajó is észak fele a sodrással szemben haladtak. Amikor mind a két hajó a Margit hídhoz ért, eddig tisztázatlan okokból a Hableány a Viking elé fordult és ekkor történt az ütközés. A hableány néhány másodperc alatt borult fel és süllyedt el.

A balesetnek eddig 7 halálos áldozata van, és 7 személy könnyebb sérülésekkel kórházban fekszik. 21 embert, köztük a kétfős magyar személyzetet jelenleg is keresik a Duna teljes magyarországi szakaszán.

Az elsüllyedt hajó még a Duna alatt van, nem hozták fel, és a portál szerint ezt csak több mentési fázisban tudják megtenni.

A Index.hu beszámolója szerint a mentési munkálatokat nehezíti, hogy árad a Duna, emiatt a sodrása is erősebb a megszokottnál. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS