2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem engedi a Google, hogy a Play áruházban árulják a marihuánát

2019. május 30. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

Bár az Amerikai Egyesült Államok több tagállamában is legális a marihuána fogyasztása és törvényes keretek közötti értékesítése, a Google mégis úgy döntött, hogy nem fogja engedélyezni, hogy a Play áruházban található applikációk segítségével bárki is kereskedjen a kannabisszal.

Miután több államban is engedélyezték a marihuána fogyasztását, érthető módon voltak, akik üzleti modellt igyekeztek építeni a kereslet kiszolgálására, ennek pedig napjainkban az is részét képezi, hogy akár okostelefonos alkalmazáson keresztül is vásárolhassanak és eladhassanak az emberek a kínálatból, viszont úgy tűnik, hogy a Google ebben nem szeretne partner lenni.

A vállalat hagyott egy kiskaput azért. A cég közlése szerint a marihuánát értékesítő applikáció továbbra is elérhetőek maradnak, ha a webshopos „kosár” tartalma nem az applikációban „mozog”, hanem azon kívül tartják.

Ez azt jelenti, hogy maradhat az applikáció, ha az adott kereskedő csak a termékeket mutatja be, de vásárolni már nem lehet az alkalmazással – azt külön a cég weboldalán kell megtenni. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS