2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az új-zélandi terrortámadás miatt korlátozza a Facebook az élő közvetítést

2019. május 15. 14:07, utolsó frissítés: 14:07

Élő közvetítési szolgáltatásában új korlátozásokat vezet be a Facebook, miután az ötvenegy ember életét követelő új-zélandi Christchurchben elkövetett terrortámadást fejkamerájával élőben közvetítette a közösségi oldalon a merénylő.

„Az új-zélandi borzasztó terrortámadást követően megvizsgáltuk, mit tehetünk még annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat ne károkozásra vagy a gyűlölet terjesztésére használják fel” – közölte a Facebook helyi idő szerint kedden.

A Facebook az „egy csapás” irányvonalat vezeti be az oldalon elérhető élő közvetítés korlátozására, ennek lényege, hogy akik az oldalon bárhol megsértik a „legsúlyosabb szabályokat”, azoknál azonnal letiltják az élő közvetítés használatát egy meghatározott időtartamra.

A vállalat közölte, hogy az elkövetkező hetekben a korlátozások további kiterjesztését tervezik, például a hirdetések szabályozását.

A tervek szerint a Facebook 7,5 millió dollárt fordít új kutatási partnerségekre, hogy fejleszteni tudja a kép- és videóelemzési technológiáját a manipulált médiatartalmak jobb felismerése érdekében, ami problémát okozott a Facebooknak az új-zélandi merényletet követően.

A Facebook már egyébként is változtatott az élő közvetítés egyes szabályain, miután a vállalat a közelmúltban a bírálatok kereszttüzébe került a gyűlöletbeszéd és az élő közvetítés szabályai miatt, miután nem távolította el időben a merényletről készült felvételeket.

Március 15-én egy szélsőjobboldali nézeteket valló ausztrál férfi 51 embert lőtt agyon az Új-Zélandon, Christchurch két mecseténél, a muzulmánok számára kiemelten fontos pénteki ima idején. A férfi a fejére szerelt kamera segítségével a Facebookon élőben közvetítette ámokfutását.

Az élő közvetítés 17 percig tartott, a Facebook azonban csak a rendőrségi értesítés után távolította el a felvételt, így a videó gyorsan elterjedt az interneten. A Facebook közlése szerint a támadást követő 24 órában világszerte 1,5 millió olyan videót távolítottak el, amelyek a merényletről készült felvételből tartalmaztak részleteket. A Facebook a videó több mint 900 változatát azonosította. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS