2019. december 14. szombatSzilárda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy malajziai 16 éves lány öngyilkos lett, mert az Instagram követői erre szavaztak

2019. május 15. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

Egy 16 éves lány lett öngyilkos Malajziában, miután az Instagram követői megszavazták, hogy végezzen magával. A lánynak a közösségi oldalon feltett kérdésére, hogy ölje-e meg magát vagy sem, a követők 69%-a szavazott igennel.

„Nagyon Fontos, Segítsetek Döntetni H/É (Halál/Élet szerk.megj) ”- írta a kamasz lány az életben maradásáról szóló szavazáshoz kísérőszövegként.

Ramkarpal Singh ügyvéd és parlamenti képviselő elmondása szerint, azokat, akik a halálra szavaztak, büntetőjogi felelősség terheli.

„Vajon ma is élne a lány, ha Instagramos szavazóinak többsége arra biztatta volna, hogy ne tegye meg? Vajon akkor kérte volna egy szakember segítségét? Vajon a szavazók bátorítása befolyásolta, hogy a végén tényleg végzett magával? Mivel ebben az országban az öngyilkossági kísérlet is büntetendő, az is az, ha valakit erre bátorítanak”- nyilatkozta Singh.

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, a malajziai ifjúsági- és sportminiszter úgy véli, hogy nemzeti szinten kellene beszélni a mentális betegségekről.

Az Instagram egyébként februárban azt jelentette be, hogy blokkolni fogja azokat a képeket, melyek arra bátorítják a felhasználót, hogy kárt tegyen magában. Erről azután döntöttek, hogy egy brit tinédzser, Molly Russell szülei szerint ilyen képeket látott az applikáción, mielőtt 2017-ben, 14 éves korában végzett magával. (Guardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS