2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Salvini nem enged kikötni egy olasz hadihajót, mert az menekülteket mentett ki a tengerből

2019. május 10. 10:06, utolsó frissítés: 10:06

Matteo Salvini olasz belügyminiszter bejelentette, hogy nem nyitja meg az olaszországi kikötőket az olasz haditengerészet hajója előtt, amely líbiai vizeken negyven menekültet vett fedélzetére egy mentési műveletben.

Salvini kijelentette, hogy egyetlen egy olasz kikötőben sem engedélyezi az olasz hadihajó kikötését. Megjegyezte, hogy az olasz haditengerészet hajójának nem kellett volna líbiai felségvizeken beavatkoznia, mivel itt a líbiai parti őrség végzi a mentési műveleteket.

Az olasz védelmi tárca azonban szűkszavú közleményben támogatásáról biztosította az olasz haditengerészetet. A védelmi miniszter Elisabetta Trenta a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa: az M5S az utóbbi hetekben egyre erősebben bírálja Matteo Salvini migrációs politikáját, amely az olaszországi kikötők lezárásával állította meg az Olaszországba érkező migrációt.

Matteo Salvini azt mondta, a római kormány tagjainak egy irányba kell tartani, „nem lehet, hogy a belügyminiszter lezárja a kikötőket, egy másik miniszter pedig összeszedi a menekülteket” – fejtette ki.

Az olasz hadihajó egyelőre továbbra is líbiai vizeken tartózkodik. A védelmi tárca nem közölt információkat a megmentett személyek sorsának alakulásáról. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS