2020. január 30. csütörtökMartina, Gerda
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Források: elfogták Madagaszkáron Konstanca volt polgármesterét

2019. május 08. 15:19, utolsó frissítés: 15:21

A hatóságok elfogták Konstanca volt polgármesterét Madagaszkáron, számolt be a hírről a g4media.ro, bűnügyi forrásokra hivatkozva. Radu Mazăret kilenc év és tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte múlt pénteken a bíróság, vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A döntés nem jogerős.

A portál beszámolója szerint az egykori polgármestert üzleti érdekeltségek is kötik Madagaszkárhoz, ahová a 2017-ben menekült az igazságszolgáltatás elő. Mazăre állítása szerint még abban az évben menedékjogot kért az országban.

Radu Mazăre ellen 2015 decemberében emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és érdekellentét miatt abban az ügyben, amelyben Eduard Martin volt képviselő és Gabriel Strutinsky üzletember is érintett.

Radu Mazăre egyenként 3 év és 6 hónap börtönbüntetést kapott két vesztegetési bűncselekmény miatt, plusz 5 év és 6 hónapot egy harmadik vesztegetés elfogadása miatt. További 5 évet szabott ki rá a bíróság, mert vétkesnek ítélte a hivatali visszaélés vádjában, plusz 1 évet folytatólagosan fennálló érdekellentét miatt.

Az ítélethozatalkor végül a legsúlyosabb, 5 és fél évet kiszabó büntetést megtoldották a többi büntetés összegének egyharmadával, tehát 4 év és 4 hónappal, így jött ki a döntésben szereplő 9 év és 10 hónapos szabadságvesztés. (g4media.ro/Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS