2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb robbanás volt Srí Lankán

2019. április 25. 10:30, utolsó frissítés: 10:31

Robbanás történt csütörtökön a Srí Lanka-i fővárostól, Colombótól 40 kilométerre keletre lévő Pugodában, de nem voltak áldozatok – írja az MTI. A robbanást a törvényszék épülete mögött lévő szabad földterület térségéből észlelték.

A helyi rendőrségi szóvivő szerint kivizsgálják a történteket, azt azonban máris leszögezte, hogy nem irányított robbantás történt, ahogy az elmúlt napok öngyilkos merényleteiben.

Az incidens miatt újabb értesítésig zárva tartanak a katolikus templomok, továbbá lezárták a repülőtérre vezető főútvonalat, és bombariadó miatt rövid időre a központi bank épületét is Srí Lankán – közölték hatósági források. A Srí Lanka-i katolikus egyház részéről azt közölték, hogy – biztonsági okokból – egyelőre elmaradnak a misék is.

A szigetországban feszült a biztonsági helyzet, húsvétvasárnap merényletsorozatot követtek el Srí Lanka-i templomok és szállodák ellen. A támadásokban legkevesebb 359 ember meghalt, és mintegy ötszázan megsebesültek. A rendőrség újabb 16 embert tartóztatott le – így már 76-an vannak őrizetben a merényletek miatt –, és több járművet is lefoglalt. Az országba érkeztek az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is, hogy segítsenek a nyomozásban.

Az egykori iraki és szíriai területeit elveszítő Iszlám Állam vállalta a támadások elkövetését, de a Srí Lanka-i hatóságok továbbra sem biztosak abban, hogy a dzsihadista szervezetnek köze van a merénylethez, és két kevéssé ismert helyi szélsőséges muszlim csoportot gyanúsítanak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS