2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hazajöttek a merényletek idején Srí Lankán tartózkodó jázsvásári iskolások

2019. április 23. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Biztonságban az országba érkezett kedden az a jázsvásári iskoláscsoport, amelynek tagjai a robbantásos merényletsorozat sújtotta Srí Lankán tartózkodtak az elmúlt napokban.

A külügyminisztérium keddi tájékoztatása szerint a nemzetközi iskolai csereprogram révén Srí Lankába látogatott tanulók ott-tartózkodásuk alatt Románia Colombói Nagykövetsége, illetve a kandy-i konzulátus képviselőinek támogatását élvezték. A nagykövetség folyamatosan tartotta a kapcsolatot mind az ottani hatóságokkal, mind a román állampolgárokkal. A gyerekeket a colombói rendőrök kísérték el a helybéli reptérig, ahonnan felszállt a gépük.

A külügyminisztérium által a Srí Lanka-i robbantásos merényletek után létesített válságstáb folytatja a tevékenységet - közölte még a szaktárca.

Az AFP beszámolója szerint keddre 310-re nőtt a vasárnapi merényletek halálos áldozatainak száma, miután több sérült meghalt a kórházban. A hatóságok eddig 40 személyt vettek őrizetbe a támadássorozattal összefüggésben, amelyet egy helyi szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követett el. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS