2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Menetet szerveznek az MTA egységéért Budapesten

2019. március 20. 13:01, utolsó frissítés: 13:35

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma a Facebook-oldalán hirdette meg, hogy menetet szervez március 21-én, 14 órakor a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egységéért, Menet a tudományért címmel.

A szervezők közleménye szerint a menetet az MTA székháza előtt kezdenék, majd a Lánchídon átvonulva az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) székhelye elé érkezve tudatnák Palkovics László miniszterrel, hogy a miniszter eljárása és az általa megfogalmazott diktátum elfogadhatatlan.

„A Magyar Tudományos Akadémia a magyar kultúra és tudomány megőrzésének és fejlődésének letéteményese. A közel 200 éves nemzeti intézményünknek most mégis fennmaradásáért kell küzdenie. Palkovics miniszter azzal zsarolta meg a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét, hogy erővel veszi el a kutatóhálózatát, ha arról nem mond le önként. A miniszter eljárása méltatlan, a megfogalmazott diktátum pedig elfogadhatatlan. Zsarolással nem lehet kikényszeríteni a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását. Arról kizárólag szakmai érvek mentén hozható döntés”-írják közleményükben a szervezők.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma arra kéri az eseményen résztvevőket, hogy vigyenek magukkal egy könyvet, de hagyják otthon a pártjelvényeket, pártzászlókat és a pirotechnikai eszközöket. A szervezők a politikai pártok képviselőit arra kérik, hogy amennyiben kilátogatnak az eseményre, úgy azt magánszemélyként tegyék. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS