2019. július 16. keddValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több helyen is lövöldözés volt a hollandiai Utrechtben

2019. március 18. 15:43, utolsó frissítés: 16:53

Tüzet nyitott egy személy a hollandiai Utrecht városában a villamoson utazókra. A támadás helyi idő szerint 10 óra 40 perckor történt az Október 24. téren.

Sajtóértesülések szerint a város több pontján is voltak fegyveres támadások, valamint ezekben legkevesebb egy személy elhunyt és legkevesebb heten megsérültek. A tartományban maximális szintre emelték a terrorkészültséget.

A rendőrség Twitteren adott ki egy képet az Október 24. téren lövöldöző feltételezett elkövetőről, akit továbbra is keresnek. Azt írják, a 37 éves Gökman Tanis törökországi születésű.

A hatóságok szerint az elkövető valószínűleg autóval menekül, ezért a lövöldöző felkutatására nemcsak a főbb útvonalakat, de a kisebb utakat és vasútvonalakat is átvizsgálják.

Továbbá a hatóságok utasították az iskolákat, hogy tartsák zárva kapuikat, valamint a repülőtér biztonságát is megerősítették. A rendőrség vizsgálja, hogy terrorakció történt-e vagy sem.

Biztonsági okokból a kormány székhelyén, Hágában is megszigorították a biztonsági intézkedéseket.
-------------------------------------

Frissítés: Jan van Zanen, a város polgármestere egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a lövöldözésnek három halottja és kilenc sérültje van. A polgármester szerint egyelőre nem tudni, hogy csak egy lövöldöző volt, vagy több.

A rendőrség Twitteren adott ki egy képet egy 37 éves Gökmen Tanis nevű, törökországi születésű férfiról, akit a lövöldözéssel kapcsolatban keresnek. A rendőrség nem írja a posztban, hogy ő lenne a feltételezett elkövető, de azt kérik, ha látják, ne közelítsék meg őt, mert veszélyes lehet:
(bbc/index.hu)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS