2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kínai kormány támogatja a Huaweit a Washington elleni perében

2019. március 08. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

A kínai kormány támogatja a Huawei Technologies vállalatot az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen indított perben - jelentette ki pénteken a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés idei éves ülésszakának alkalmából tartott évértékelő sajtóértekezletén Vang Ji külügyminiszter, államtanácsos.

A Huawei Technologies csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pert indít az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen, mert alkotmányellenesen korlátozza üzleti tevékenységét. Donald Trump amerikai elnök tavaly augusztusban iktatta törvénybe a kormányzati szerveknek és ügynökségeknek a Huawei berendezéseit használó szervezetekkel való együttműködést tiltó rendelkezést.

Az államtanács tagja a tájékoztatón leszögezte: „a kínai vállalatok nem lesznek bárányok és nem fognak hallgatni”.

Hangsúlyozta, hogy „szándékos politikai nyomásgyakorlásnak” tekintik az utóbbi időkben egyes személyek és egyes vállalatok ellen életbe léptetett intézkedéseket, és a kínai kormány „minden tőle telhetőt meg fog tenni” az érintettek érdekeinek a védelmében.

„Nem pusztán egyes vállalatok érdekei mellett állunk ki ugyanis, hanem országunk és népünk fejlődéshez fűződő jogos érdekei mellett” - fogalmazott.

A Huawei vállalat ügyeivel ITT foglalkoztunk részletesebben .

(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS