2019. december 13. péntekLuca, Ottilia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ nem fogja megszavazni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

2019. március 06. 10:17, utolsó frissítés: 10:17

Az RMDSZ nem fog a Fidesz Európai Néppártból történő kizárására szavazni, amennyiben erre kerülne sor a párt politikai választmányának március 20-ára tervezett ülésén - közölte kedd este Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Kelemen a közszolgálati televíziónak adott interjúban jelentette ki, hogy az általa vezetett alakulat nem fog a Fidesz kizárására szavazni.

„Nem szavazunk a kizárásra. Az Európai Néppártnak ez egy nagy veszteség lenne. A választási kampányban sok minden elhangzik, különféle hangsúlyokkal; ez hozzátartozik a választási kampányok logikájához. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen döntés rendkívül káros lenne az Európai Néppárt számára a választások után, amikor kialakul a többség. A Fidesz mandátumai nélkül megtörténhet, hogy az EPP nem szerzi meg a többséget. Mi nem fogjuk megszavazni ezt a kezdeményezést, és remélem, hogy március 20-áig - még van 15 napunk addig - tisztázódnak a dolgok és nem kerül sor a kezdeményezésről való szavazásra” - mondta az RMDSZ elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS