2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A brit kormány Brexit-főtárgyalója egy bárban fecsegte ki a miniszterelnök Brexit-tervét

2019. február 13. 16:14, utolsó frissítés: 16:14

Az ITV brit kereskedelmi televízió adta hírül, hogy egyik riporterük hallotta, amint Olly Robbins, a brit kormány Brexit-főtárgyalója egy brüsszeli bárban, kollégáival informálisan beszélgetve kijelentette, hogy az alsóház vagy a kilépési megállapodás elfogadása, vagy a Brexit „hosszas halasztása" között választhat.

Theresa May brit miniszterelnök a hírre reagálva közölte, hogy továbbra is változatlan a brit kormányzati célkitűzés, mégpedig, hogy az Egyesült Királyság március 29-én, szabályozott módon lépjen ki az Európai Unióból.

Több sajtóorgánum úgy véli, hogy mivel Robbins személyében egy tapasztalt köztisztviselőről van szó, előfordulhat az is, hogy akár szándékosan fecsegett így az ITV riporterének jelenlétében.

Többen úgy vélik, hogy ezzel az lehetett a célja, hogy megijessze a keményvonalas Konzervatív Párti képviselőket, hogy ha nem adják fel ellenállásukat és nem szavazzák meg a May-megállapodást (az északír-ír tartalékmegoldás körüli aggályaik ellenére is), akkor miattuk következik be az, hogy még hosszú időre kitolódik a brit kilépés. (mti/portfolio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS