2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Magyar Idők című magyarországi lap felveszi a Magyar Nemzet nevet

2019. február 02. 15:23, utolsó frissítés: 15:31

A Magyar Idők szombati számának 8. oldalán egy rövid közleményben tudatták, hogy a napilap nevet vált, február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni - idézi az Index.hu a Hvg.hu cikkét. A kiadó szerint a névváltoztatás nem érinti a lap tartalmát, a szerkesztőség irányvonalát, a formátumát, az árát és a kiadó is változatlanul a Magyar Idők Kiadó Kft. lesz.

A Magyar Idők első száma 2015 szeptemberében jelent meg, a lap a Napi Gazdaságból alakult át közéleti napilappá. A lap kiadója az a Liszkay Gábor volt, aki 2015. február 6-án hagyta el a Magyar Nemzetet, lelkiismereti okokra hivatkozva, miután kiéleződött a konfliktus Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos, a Magyar Nemzet tulajdonosa között. Ekkor a Magyar Nemzet irányt váltott, kormánypártiból kormánykritikus lett. A lapot és a hozzá tartozó internetes oldalt Simicska a 2018-as parlamenti választások után zárta be. A Magyar Nemzet szerkesztőségének egy része Magyar Hang címmel indított új hetilapot. Lukács Csaba lapigazgatóval készült interjúnkat itt olvashatja el.

A mostani névváltás időpontja is szimbolikus, hiszen február 6. a G-nap negyedik évfordulója. A névcserét hosszabb idő óta lehetett sejteni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS