2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Theresa May a Brexit-tárgyalások újranyitását kéri az EU-tól

2019. január 29. 15:07, utolsó frissítés: 23:46

Theresa May brit miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről tartott, a tavaly novemberi megállapodással lezárult tárgyalások újbóli megnyitását kéri az Európai Uniótól - közölte kedden a Downing Street.

Theresa May brit miniszterelnök szerint jelentős és jogilag kötelező erővel bíró változtatások szükségesek a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről elért megállapodásban.

------------------------------

Update: May kedd délután, a Brexit-megállapodáshoz benyújtott módosítások alsóházi vitáját megnyitó felszólalásában kijelentette: a ház az elmúlt hetekben félreérthetetlenül kifejezésre juttatta azt a szándékát, hogy a megállapodás elfogadásának fejében módosításokat kíván az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldás (backstop) ügyében.

Ez a mechanizmus az Európai Unióval novemberben aláírt 585 oldalas Brexit-megállapodás része, de a londoni alsóház - jórészt a tartalékmegoldással szembeni rendkívüli ellenállás miatt - két hete példátlan, 230 fős többséggel elutasította az egyezményt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS