2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csak férfiak kaptak nemi egyenlőségért járó díjakat az Egyesült Arab Emírségekben

2019. január 28. 15:40, utolsó frissítés: 15:40

Az erősen konzervatív muszlim ország történetében először fordult elő, hogy nemi egyenlőségért járó díjakat osztottak ki és csodák csodája, az összeset férfi kapta meg.

Mohamed bin Rashid Al Maktum, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és a díjazottak Forrás: twitterMohamed bin Rashid Al Maktum, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és a díjazottak Forrás: twitter


A díjazottak büszkén pózoltak az ország alelnökével, aki szintén büszkén osztotta ki az esélyegyenlőség élharcosainak a „nemek esélyegyenlőségét leginkább támogató kormányzati entitás", a „nemek esélyegyenlőségét leginkább támogató szövetségi hatóság" a „legjobb esélyegyenlőségi kezdeményezés" és az „esélyegyenlőséget leginkább támogató személyiség” díjakat.

A díjátadóról készült fényképek azonnal nevetség tárgyává váltak miután felkerültek a világhálóra. A kommentelők nem kímélték sem a díjátadó rendezvényt, sem a díjazottakat. Volt, aki megjegyezte, hogy tényleg nagyon sokszínűre sikeredett ez a rendezvény, az egyik díjazott még szürkébe is öltözött.

Az esemény kapcsán az állami médiában megjelent kormányzati sajtóközlemény kiemeli, hogy ők „büszkék az emirátusban élő nők sikerére, akiknek a munkája központi szerepet játszik az ország jövőjének alakításában”. (theguardian.com/444.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS