2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ukrajna helyett Szlovákiában tartja tisztújító kongresszusát a FUEN

2019. január 14. 18:22, utolsó frissítés: 18:22

Biztonsági szempontok miatt Ukrajna helyett Szlovákiában tartja tisztújító kongresszusát az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) - közölte hétfőn a nemzeti kisebbségek európai ernyőszervezete.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a FUEN elnöksége "biztonsági szempontokat figyelembe véve, és tekintettel a rendkívül gyorsan változó ukrajnai politikai és katonai környezetre, egyetértésben a finanszírozó partnerekkel, az Ukrajnába tervezett 2019-es kongresszust más helyszínen szervezi meg".

A szervezet elnöksége a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának javaslatára a FUEN 70 éves jubileumi és tisztújító kongresszusát 2019. június 12-16. között Pozsonyban és Dunaszerdahelyen tartja.

A kisebbségi ernyőszervezetet 2015 óta Vincze Loránt, az RMDSZ külügyi titkára vezeti, aki - korábbi bejelentése szerint - a szlovákiai kongresszuson újabb mandátumra pályázik. Mandátuma alatt a szervezet legfontosabb eredménye a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés elindítása, és 1,32 millió támogató aláírás összegyűjtése volt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS