2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kriptovalutában követelnek váltságdíjat egy norvég milliárdos elrabolt feleségéért

2019. január 09. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Elrabolták tavaly október végén egy norvég milliárdos feleségét, és a 68 éves asszonyért váltságdíjat követelnek – értesült a helyi média szerdán.

Az ország 172. leggazdagabb emberének számító Tom Hagen ingatlanmágnás feleségének, Anne-Elisabeth Falkevik Hagennek október 31-én veszett nyoma – számolt be a Verdens Gang (VG) című norvég napilap.

A VG szerint 9 millió euró váltságdíjat követelnek az asszonyért kriptovalutában. Az Aftenposten című lap úgy tudja, hogy a nő fogva tartói azzal fenyegetőztek, hogy megkínozzák az asszonyt, ha nem kapják meg a pénzt. A feltételezett túszejtőkkel korlátozott a kapcsolat – írta az újság.

A 68 éves Tom Hagen vagyona a Kapital című norvég gazdasági folyóirat becslése szerint 1,7 milliárd norvég korona. A befektető 70 százalék tulajdonrésszel rendelkezik az Elkraft áramszolgáltatóban, amelynek alapító tagja.

Az emberrablások, túszejtések kifejezetten ritkák a gazdag skandináv országban, ahol a bűncselekmények száma meglehetősen alacsony.

A norvég rendőrség a személyazonosság közlése nélkül megerősítette, hogy a feltételezések szerint elraboltak egy hatvanas évei végén járó asszonyt Oslótól 20 kilométerre fekvő lörenskogi otthonából. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS